De antwoorden!!!

DE vragen (maximumscore: 100 punten)

  1. (10 punten) Veel profwielrenners lezen niet en lijken zich daar niet voor te schamen. Lars Boom is daarvan een bekend voorbeeld. Hoe anders is dat bij HBH. Ook in 2013 werd er door de coureurs gretig gelezen. Daarom deze makkelijke vraag om erin te komen.

Welke HBH coureur rijdt op hetzelfde merk en type fiets als Bart, de hoofdfiguur in het boek: “ Ventoux “ van Bert Wagendorp?

Marjon (Pinarello Angliru)

 

  • (5 punten) Ook in 2013 nam de professionalisering van HBH verder toe. Dat komt onder meer tot uiting in de keuze voor het materiaal. In 2013 ruilden Snelleke, De Soigneur en De Handelaar hun aluminium frame in voor een carbon exemplaar. Ook Lightning gaat mee in die ontwikkeling. Hij verkocht zijn alu Trek en zal in 2014 op een carbon Canyon te bewonderen zijn.  Ook De Pimp en Sander kregen een nieuw carbon ros. Voor de leek lijkt dit een overgang van aluminium naar carbon, maar de kenner ziet nog een tweede trend.

Wat hebben de fietsen van Sander, De Soigneur, De Handelaar en Lightning gemeen?

a)       11-speed cassette

b)       full ultegra

c)       performance racer

d)       carbon wielen

 

  1. (2,5 punt per juiste combinatie) De professionalisering kent ook zijn schaduwzijde. In de zomer van 2013 schreef oud-Minister Sorgdrager in het rapport: “ Meedoen of Stoppen” :

“ We krijgen de indruk dat er in de top van het Nederlandse amateurwielrennen momenteel sprake is van incidenteel maar niet van structureel en wijd verbreid dopinggebruik. Wel worden, als onderdeel van het soigneren, allerlei middelen gebruikt die niet op de dopinglijst staan, zoals voedingssupplementen en vitamines, mineralen. Het gebruik van doping wordt mede in de hand gewerkt door het geaccepteerd gebruik van dergelijke middelen.  “

Onder meer tijdens de trip naar Het Sauerland bleek dat dit soigneren ook binnen team-HBH de gewoonste zaak van de wereld te zijn. De pillen en voedingssupplementen kwamen bij de lunch uit diverse zadeltasjes en achterzakken tevoorschijn en werden letterlijk op tafel gelegd.

Vast staat dat de volgende “soigneringsmiddelen”  in 2013 door leden van de equipe zijn gebruikt:

 

a)       Kankerverwekkend – Bietensap

b)       Werkt  niet prestatie verhogend – Cortisonenpufjes

c)       Diarree – Creatine

d)       Leverschade – Paracetamol

e)       Hoofdpijn – Cafeinetabletten

f)        Hartziekte – Magnesium

 

 

  1. (10 punten) In deze quiz mag ook de 99% ride niet ontbreken. Onze Dirk vertrok vol goede moed en nam onder meer een grote hoeveelheid condooms mee. Helaas vergat hij zijn scheerapparaat. Hoeveel rubbertjes heeft Dirk er desondanks doorheen gejaagd?

1

 

  1. (10 punten) 2013 was ook het jaar van STRAVA. De equipe ging massaal en gericht op KOM en QOM-men jacht. De mannen gaan hierbij de strijd aan met onder meer Thijs Zonneveld en Luca T. Wat is de echte naam van Luca T?

Niki Terpstra

 

  1. (3 punten per item en 3 voor de bonusvraag) 2013 was ook het jaar van de klassementen. Welke klassementen zijn dit?

 

A)      1. Harry 2. Lex 3. Richard Sauerland: Roze

B)       1. Sander 2. Martijn 3. Lex Sauerland: Bolletjes

C)       1. Elleke (76) 2. Femke (26) 3. Dirk (19) 4. Martijn (17) 5. John (11) Kom/QOM (1-12-2013)

D)      1. Sander 2 Niels (op .. seconden BONUSVRAAG) 3. Lex Velomediane 47 seconden

 

  1. (5 punten) HBH groeide en bloeide in 2013. Een belangrijke innovatie is de Cross-sectie. Onder meer Jaffe. Lightning, De Handelaar en Arie zijn inmiddels in het bezit van een MTB. Opvallend genoeg kiezen de heren daarbij voor conservatief materiaal. Welke materiaaltrend in het MTB-en laat HBH niet aan zich voorbij gaan?

a)       26-B

b)       Full-suspension

c)       Schijfremmen

d)       Tubeless banden

 

  1. (10 punten) Eén van de vele hoogtepunten was de HBH-jubileumtour naar het Sauerland, waar de Gruppe Sargentini zich van zijn beste kant liet zien. Wie was de eerste drager van het roze tijdens deze tour? Femke

 

  1. (5 punten per juiste renner in top 3 en 5 bonuspunten voor juiste volgorde) Welke renners hebben op 31-12-2013 voor het hoogste bedrag aan HBH-kleding besteld?

1) Arie (486)

2)Irvin (321)

3) Jaap (313)

 

Volg nu de discussie op het HBH forum