Bloemen Off Corso 2008!

Gereden op: Friday 25 April 2008
Afstand: 130 kilometer
Coureurs: D'n Jaf, De Pimp, De Vondeling

 “Het is schitterend weer en toch laat grote namen uit team HBH zich niet zien in de voorjaarsklassiekers” moet de koersdirectie weer vaststellen voor de start van de Bloemen off corso 2008.

Om half tien vertrekt het peleton drie man sterk bij vaste startplaats Postbank westerpark. De vondeling, Jaffe en de Eus zijn aanwezig, helaas heeft de Germaan als gevolg van een knieblessure op een laatste moment moeten afzeggen. Maar ondanks de lage opkomst is de sfeer prima. Het belooft een mooie dag te worden en dit jaar heeft de koersdirecteur zijn huiswerk gedaan en een mooi parcours samengesteld. In tegenstelling tot voorgaande jaren staat er 120 kilometer op het programma en zijn er extra hoogtemeters ingelast.

Het begin van de koers loopt via de zwarte band naar Badhoevedorp, waar we doorsteken richting de haarlemmermeer. Uit een eerdere trainingsrit hebben we hier een mooie polderweg ontdekt die ons via de Geniedijk bij het floriade terrein brengt. Hier liggen onze eerste hoogtemeters: de Inca piramide. Een kunstmatige berg van wel dertig meter opgetrokken in Mexicaanse Inca stijl waar een mooie asfaltweg omhoogslingert. Na een korte klim zien we van de top de bollenvelden al liggen waarmee de bloemen off corso zo populair mee is geworden; geen tijd te verliezen: door!

Via de ringvaart dalen we af richting Hillegom waar wij vakkundig omheen rijden om daarna de bollenstreek in te duiken. Rechstaf bij het tankstation rijden we een landweg op en meteen worden we getrakteerd op prachtige bloemenvelden in schitterende kleuren. We stoppen even om van het geheel te genieten en foto's te maken net als de busladingen Jappaners, Amerikanen en Duitsers die in het veld rondlopen. Hierna vervolgen wij onze weg richting Noordwijk waar we de tweede hellingproef van de dag ontdekken: de Pustula van Noordwijk. Een slingerweg door de duinen van Noordwijkerhout waar wij met hoge snelheid overheen jakkeren.

Na een korte omloop rijden wij Noordwijk in waar de bloemcorso in al haar glorie staat opgesteld. Ook de rondemissen staan klaar om de coureurs van HBH een hart onder de riem te steken, dat zetten we op de gevoelige plaat! De aanblik van de mooie vrouwen zorgt voor moraal en als dat nog niet voldoende is doet de vooruitblik naar de spiegels van Kutti dit wel.

Deze worden ons voorgeschoteld in Noordwijkerhout, waar wij om half een aanschuiven. Eten, neuzelen en een bak koffie geeft de coureurs weer moed en na een halfuurtje zitten we weer op de fiets richting Langervelderslag.

Op het strand van Langervelderslag begint de prachtige fietsroute naar Zandvoort. Kop over kop rijden we deze acht kilometers in een moordend tempo. Koersgemiddelde was hier zeker 45 kilometer per uur met uitschieters naar boven de vijftig! Aangekomen in Zandvoort bleek dat wij op de hielen werden gezeten door een jonge coureur luisterend naar de naam Jelle. Hij sluit zich bij ons aan en houdt het tempo hoog als wij onze weg vervolgen door de duinen richting het Kopje van Bloemendaal. Het tempo waarmee hij het kopje beklimt levert m al snel de voor de hand liggende bijnaam Snelle Jelle op.

Waar de coureurs denken dat de koers verreden is, blijkt de directeur nog een verrassing in petto te hebben: snowworld Spaarnwoude. Van meerdere kanten beklimmen we onze favoriete trainingsheuvel om zo alle mogelijke hoogtemeters uit de koers te knijpen.

Met 115 kilometers in de benen rijden we terug richting Amsterdam. In Halfweg zetten we Jelle af die nog een aantal kilometers richting Hoofddorp voor de boeg heeft. Zullen we hem nog een keer treffen? We wachten af. De laatste sprint wordt ingezet op de rode loper en afgemat nemen we afscheid bij ons startpunt de postbank. 130 kilometers rijker met een gemiddelde van 29,1 km/u. Prima statistieken en nog tijd over om van het zonnetje te genieten. Wie er niet bij was, heeft wat gemist! Volgend jaar is er een herkansing…