De Kneet

Gereden op: Sunday 11 September 2011
Afstand: 150 kilometer
Coureurs: Marjon, Elleke

 

      

Knetemann Classic

Omdat wat ver weg is niet altijd leuker hoeft te zijn heeft een deel van het HBH-team afgelopen zondag meegedaan met de 6e Gerrie Knetemann Classic. Vanuit ons eigen Olympisch stadion leidde deze tour ons door het prachtige polderlandschap, van Ouderkerk aan de Amstel naar Stokkelaarsbrug, door Vinkeveen, via Woerdenseverlaat met de eerste stop in Zwammerdam alwaar de eigen gesmeerde boterhammen met bruine suiker (het ware HBH-rantsoen) werden verkozen boven de energy-bars.

De tocht verliep soepel, het tempo zat er flink in maar er bleef genoeg tijd over om te ouwehoeren met de Limburgers en Nijmegenaren die voor dit grootse evenement massaal naar Amsterdam waren gekomen.

Met een prima weersvooruitzicht vervolgden we onze tocht via de Langeraarse plassen en de Westeinderplassen richting de kust. Na het pittoreske Aerdenhout leidde de tocht over Nederlands oudst bewaarde landgoederen: Elswout. Een prachtig landgoed met een parkachtige begroeiing van stinsenplanten en een schat aan historische gebouwen.

Aan de nodige hoogtemeters was ook gedacht. In het plaatsje Bloemendaal, ooit de woonplaats van Anton Pieck, Godfried Bomans en Toon Hermans, vond op de welbekende, 43 meter hoge duintop ‘het kopje van Bloemendaal’ een korte klimtijdmeting plaats waar beiden HBH-renners niet onverdienstelijk hebben gepresteerd.

Binnen no-time zaten de 150 kilometers in de benen en was de rentree in het Olympisch Stadion een feit. Met een prachtige bidon van Gerrie op zak gingen zij beiden moe maar voldaan huiswaarts.

Gerrie! Volgend jaar zijn wij d’r zeker bij!

 

en tot slot enkele KNEETJES:

- Op de streep liggen de prijzen en daar ligt ook de waarheid.

- Je wordt altijd door een strontkar overreden, nooit door een trouwkoets.

- Als het niet gaat, gaat het niet. Je kunt een koe moeilijk uit het weiland halen als ze er niet in staat.

- Wat een menselijke geest in een Tour allemaal meemaakt, kan je gelijk schakelen met een maandje Sarajevo. En daar hoeven ze niks uit te leggen.

- Sportmannen hebben één nadeel: het zijn mensen.

- Voor mij is fietsen àlles maar in het grote geheel is dat driemaal niks.