De Rim 2008

Gereden op: Thursday 31 July 2008
Afstand: 150 kilometer
Coureurs: D'n Jaf, Ijzeren Tinus, De Zwarte van Brakel, Het Trainingsbeest, De Banaan

De Rim 2008 verraste andermaal de coureurs maar de coureurs verraste ook de Rim…

De vervroeging van de Rim 2008 op de koerskalender mocht niet baten: Eén van de oudste klassiekers van HBH werd ook dit jaar weer onder warme omstandigheden verreden.

Afb062

Afb067

De Banaan vereenzelvigde zich met het typisch Rim landschap

 
Klassiek Rim beeld: de lange mannen op kop..    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De Koersdirectie van de Rim 2008 had zich al verzekerd van traditionele kleppers als Ijzeren Tinus en Jaf maar slaagde er daags voor de koers nog in om enkele andere HBH toppers naar de koers te halen. Runner-up Dolle Dries en de uitgekookte Zwarte van Brakel maakte hun opwachting. Vanuit het achterveld werd ook het Trainingsbeest naar voren getaxied; in Avenhorn vond hij de aansluiting. De kop van het HBH peleton had er toen al wat diverse kilometers op zitten variërend van het klassieke Beemsterlandschap tot die typische Purmerendse nieuwbouwwijken.

Ook toonde de Banaan karakter en mentale veerkracht door na de voor hem zo destrasteus verlopen Steven Rooks classic toch aan de start te verschijen. Het verleidde hem zelfs om in een van de moeilijkste delen van het parcours fier kopwerk te doen wat hem overigens wel op een reprimande van de Ploegleiding kwam te staan.

Afb064

Afb066

Het was draaien en keren op het Rim parcours

Jaf monstert de koers; de Zwarte zijn mede-vluchters..  

Moeilijk was het ook in het kale Westfriese landschap waar de oostenwind zich flink liet gelden. Tot vreugde van de lokale VVV volgde de koers het oude spoorlijntje Hoorn-Medemblik maar de coureurs hadden het zwaar op het slechte, smalle wegdek. Daarvoor was het ten westen van Hoorn het draaien en keren geweest. Overigens, samen met de warme weersomstandigheden, zou dit voor sommigen nog een ideale voorbereiding betekenen op de BOR 2008.

Afb073 boer kiespijn
Lachende coureurs bij de rafitaillering… ..een beeld dat weldra zou verdwijnen.

In Onderdijk volgde eindelijk de rafitaillering. De op papier makkelijke Rim van 2008 kreeg daarna een wat grimmiger karakter met Parijs-Roubaix achtige keienstroken. Wegcaptains Tinus & Jaf brachten HBH door het verradelijke mooie Noordhollandse Landschap naar Amsterdam-Noord waarna de Ploegleiding de kooi open zette en de apen los konden in de laatste kilometers.