Dwars door Haarlemmermeer

Gereden op: Wednesday 7 May 2008
Afstand: 45 kilometer
Coureurs: De Pimp, Dirk III

“Die knie, man. Die knie. Opgezwollen als een rijpe watermeloen” zegt het eeuwige talent. Het is de grote vraag of hij weer in staat zal zijn dit seizoen mee te koersen in de grote klassiekers. “de BOR zal ik ook dit jaar weer moeten missen, was het niet voor mijn knie dan wel voor het zuipfestijn voor mijn verjaardag de avond ervoor.” zegt een revaliderende DirkIII.

De Germaan sleept in zijn val ook de pimp mee, die vanwege het overmatig drankgebruik wellicht genoodzaakt zal zijn om de BOR aan zich voorbij te laten gaan. Of toch niet?

“Ja, dat is me wat. Een ijzersterk begin dit jaar met al duizend kilometer in de benen vóór 1 mei” aldus de Pimp. Toch weten beide coureurs een schitterende donderdagavond te benutten om de conditie op peil te houden. Richting de haarlemeermeer met als doel de Inca piramide op het floriade terrein. De broodnodige hoogtemeters op maar 20 kilometerafstand van Amsterdam 'Ja, in de Bloemenoffcorso zagen wij dit traject al eerder. Zo prachtigheuvel houden we erin' zegt eerder koersdirecteur de Eus, die ook vanavond het parcours heeft uitgestippeld. “En je weet het niet, als die Germaan fit is, dan stuur ik m daar wel vier of vijf keer omhoog!”.

Zover kwam het vanavond helaas niet. Boven op de piramide klopte de knie van de Germaan als het hart van een volwassen stier en was de Eus gedoemd zelf die extra hoogtemetertjes nog te pakken. 'Ik ga er alles aan doen om er zondag bij te zijn, al moet ik er zelfs minder voor drinken' zegt een enthousiaste Eus. Enthousiasme was vandaag ook weer het codewoord.

Na de Incapiramide duiken de coureurs de Ringvaart op om daar tegen de wind in, boven de dertig in het uur te rijden. Bij zwaneburg duiken we er weer af en op de zwarte band word het tempo nog wat op geschroeft. “ Damn', ik dacht die brommers houdt ik wel bij” maar helaas ook vijftig in het uur bleek voor de Pimp te snel. Gelukkig was er een tweerangsbrommer die veertig reed, waar de Pimp makkelijk achter kleefde. Prima training ;-)

En de Germaan? “in juni heb ik een kijkoperatie, maar als alles goed gaat rijdt ik in augustus weer gewoon de Classica de San Sabastian!” we helpen hem hopen, tot die tijd wensen we hem beterschap met zijn revalidatie.