Jan Janssen Classic 200

Gereden op: Monday 8 June 2009
Afstand: 200 kilometer
Coureurs: De Querulant, Ijzeren Tinus, De Zwarte van Brakel, De Pimp, De Vondeling, De Blonde Tafi

De JJC is zeer geslaagd verlopen: in perfect fietsweer hebben Lex, Eus, Camiel, Martinez en Tinus de 200 km afgelegd in een gemiddelde rond de 27,5 per uur. Korte pauzes, goed verzorgd materiaal en uitstekende voorbereiding en vorm zorgden er voor dat de 200km en bijna 2000 hoogtemeters een fluitje van een cent waren.
Net als vorig jaar werd de finale ingeleid met drie beklimmingen op de Posbank en een loodzware omloop door de hooggelegen wijken van Arnhem. Wie niet gelooft dat er hier een soort LBL-achtige finale is ontworpen met een heuse Saint Nicolas door de woonwijk moet er maar eens, met 175 km op de teller, een rondje gaan maken. 

   

  

Na een opeenvolging van zwakke momenten en oplevingen in de laatste 25 km, met de beruchte Italiaanse Weg en nog wat kort klimwerk, werd er nog voor zessen gefinisht.  
De HBH ploeg bleek populair onder de collega's, gaf er regelmatig blijk van de koers te willen en kunnen regisseren, het peloton aan te voeren en de kastanjes uit het vuur te halen. En dan was het nog een mooi weerzien met types als Sander, de Tank en Tibo. Op de Tank na allen in voorbereiding op La Marmotte over 2 weken. Deze koningin onder de toertochten zou zo langzamerhand voor HBH dus ook een reele uitdaging kunnen vormen. Helaas is het zo'n verschrikkelijk eind weg en rijdt de NS er niet rechtstreeks naar een station in de buurt. Dat doet zij wel naar het station Ede-Wageningen. Daardoor kon Tinus uiteindelijk nog met de trein naar huis terug nog 25 km bij het totaal optellen…

Omdat Eus tien pils voor vijf euro meekreeg ging de oranje nederlaag volledig aan HBH voorbij en bleef er een overwinningsroes door de eigen prestaties…