Oostermeent triathlon wederom een succes!

Gereden op: Friday 13 June 2008
Afstand: 40 kilometer
Coureurs: De Pimp

Huizen, 13 juni. Afgelopen zaterdag was het zover: na een lange, intensieve trainingsperiode ontladen 160 triathleten al hun krachten bij de olympische afstand van de Oostermeent Triathlon. Bij de finish worden de sporters onthaald door een enthousiast publiek, de sporter die waarschijnlijk de meeste supporters langs de kant heeft staan is nummer 68, John Eussen. We stellen hem wat vragen.

Gefeliceerd! Hoe ging ie?
Dank je, en ja, erg goed! Het was zwaar maar ik ben erg blij met mijn eindtijd, deze ligt 14 minuten onder mijn verwachte eindtijd. Dat is toch fantastisch?

Heel goed. Wat was je eindtijd?
2 uur en 32 minuten.

Dat is inderdaad een goede prestatie. Was dit je eerste triathlon?
Ja en nee, vorig jaar heb ik al de kwart afstand gedaan. Maar dit is wel de eerste keer dat ik de Olympische afstand doe. Dat viel nog niet mee, zeker het zwemmen is een behoorlijk stuk; 1500 meter.

Zeker een afstand, hoe heb je hiervoor getraind?
Voornamelijk in het Mercatorbad in Amsterdam-West. Samen met mijn trainingspartner Folkert heb ik dit bad vooral op maandagavonden onveilig gemaakt.

En de overige onderdelen? Hoe heb je daar op voorbereid?
Het hardlopen doe ik ook samen met Folkert, en voor het fietsen trek ik er regelmatig op uit met de mannen van Het Behouden Huys, de officieuze Amsterdamse wielerclub.

Klinkt goed. En hoe ging het wielrennen vandaag?
Prima! 40 kilometer in ongeveer 1 uur en 15 minuten. Als je het wisselen van zwemmen naar fietsen even niet meerekend is dat is toch een gemiddelde snelheid van bijna 34 kilometer per uur. Niks om je voor te schamen.

Zeker niet. En hoe zit het met Folkert? Deed die vandaag ook mee?
Nee helaas. Dit jaar moest hij vanwege een elleboogblessure alsnog afhaken, maar gelukkig is hij wel hier om morele support te geven. Hopelijk is hij er volgend jaar wel weer bij!

Dat hoop ik ook. Ik zag al dat je een hele schare fans meegenomen hebt. Wie zijn dat allemaal?
Het zijn er inderdaad een heleboel! Daar staan mijn vrienden Jeroen en Folkert, die hebben al een biertje voor me klaar staan zie ik. Daarnaast staat mijn lieve vriendinnetje Janneke, mijn zus Karin en haar dochters Babette en Gabrielle en zelfs mijn ouders uit Limburg zijn van de partij! Ook de afvaardiging van de HBH was er: Martijn. Die stond op de sintelbaan maar is nu weer onderweg naar Amsterdam, ik hoop dat ie het droog houdt.

En nu? Lekker op de bank hangen en uitrusten?
Uitrusten zeker, nu eerst met zijn allen naar mijn zus voor een lekkere lunch en een welverdiend biertje. Vanavond heerlijk chillen en dan gaan er zeker nog een paar biertjes in.

Hahaha, als laatste: volgend jaar weer?
Absoluut! Een geweldig evenement en prima georganiseerd. Uiteraard ga ik ervan uit dat Folkert er volgend jaar weer bij is en ik hoop zelfs nog andere HBH-ers te enthousiasmeren. Camiel? TB? El Banana?