Veenendaal Veenendaal 2010

Gereden op: Friday 9 April 2010
Afstand: 135 kilometer
Coureurs: Dolle Dries, De Pimp, Dirk III, Casa Viejo

Het beloofde mooi weer te worden. John en Dirk stonden in korte broeken te stralen in de hal van het centraal station. Een hele week hadden ze nodig gehad om zich te ontdoen van de vlaamse modder. Het materiaal had het zwaar te verduren gehad maar het was het allemaal dubbel en dwars waard geweest.
Het wielervirus heeft zich inmiddels ook verspreid in het nieuwe onderkomen van de familie Eussen. Zo was buurman Dennis ook bezig met het verkrijgen van de nodige NS tickets uit de automaat.
Onderweg naar CS had ik al kennis genomen van de last minute aanmelding van Lightning. Op de Bos en Lommerweg legde hij zijn eerste meters van dit seizoen af terwijl ik stond te pinnen. Met deze vijf man sterke formatie reisden we af richting Veenendaal.
Bij het clubhuis van de Valleirenners was het een gekrioel van renners. Het mooie weer had veel mensen gemotiveerd om de toerklassieker te rijden. In het begin was het nog wel frisjes, maar toen het zonnetje eenmaal goed doorkwam werden de omstandigheden uitstekend.
De eerste 20 kilometers gingen veel door de bebouwde kom. De vele verkeersdrempels en paaltjes zorgden voor het nodige gevaar. Dennis was onfortuinlijk en schampte een verkeerspaaltje. Zijn nagenoeg nieuwe fiets liep schade op aan het frame. Verder kwam hij gelukkig met de schrik vrij. Het parcours bood voldoende uitdaging voor alle teamleden. John en Dirk lieten zich gelden op de vele klimmetjes van de dag. De anderen moesten zorgvuldig met hun krachten omgaan om de koers op een goede manier uit te kunnen rijden. Het parcours ging over onder andere de Amerongse Berg, Defensieweg, Autoweg, Wageningse Berg, Italiaanseweg, Zypenberg, Emma Pyramide, Posbank, Holleweg, Grebbeberg, Koerheuvel en diverse andere beklimmingen rondom Oosterbeek, Doorwerth en Arnhem.
Na 85 km staakte de motor van Lightning. Demonstratief kneep hij in de remmen, precies bij een pannekoekenhuis. Of dit nou was van vermoeidheid of vanwege de trek in pannekoeken, we zullen het nooit helemaal zeker weten. Even later zaten we met z'n vijven op het terras op onze pannekoeken te wachten genietend van de zon. Nadat we de voortreffelijke pannekoeken soldaat hadden gemaakt maakten we ons gereed voor de laatste 50 km.
Terug bij het clubhuis van de Valeirenners was het gezellig druk. John en Dirk hadden nog een eindsprint ingezet en stonden buiten op het terras de rest op te wachten met goudgele rakkers. Met een tevreden gevoel over de dag werden deze genuttigd. Al terugblikkend op de koers bleek dat de Italiaanseweg en de beklimming van de Postbank het hoogst gewaardeerd werden. En nu op naar de volgende koers!